גור חדש הגיע הביתה!
גור חדש הגיע הביתה, זוהי מציאות חדשה לכל המשפחה אך בל נשכח כי גם ידידינו הגיע למקום לא מוכר, הרחק מאמו, אחיו ואחיותיו ובכן ההתמודדות היא הדדית, אנו ננסה לענות על כל השאלות ומאחלים לכם בהצלחה.
- הטיפול היומי: מצריך מתן מזון לגורים שלוש פעמים ביום רצוי בשעות קבועות, מים טריים בשפע במשך כל שעות היום ומקום מרבץ מוצל בקיץ ומוגן מרוחות וגשם בחורף (אם הכלב מתגורר מחוץ לבית). במידה והכלב מתגורר בבית יש להוציאו לטיול לצורך עשיית צרכים לפחות שלוש פעמים ביום.
- טיפול רפואי: בשנה הראשונה יש לחסן נגד מספר מחלות ויראליות התוקפות בעיקר גורים בחודשים הראשונים לחייהם (חיסון משושה). מחלות אלו כגון פרוו, כלבלבת וכו, הן מחלות ללא מרפא. את חיסון המשושה הראשון מבצעים בגיל חודשיים וחוזרים עליו פעמיים נוספות בהפרש של שלושה שבועות. בגיל 3-6 חודשים, לפי חוקי מדינת ישראל יש לחסן נגד מחלת הכלבת. בשנים הבאות חוזרים על חיסון המשושה והכלבת פעם בשנה. מלבד החיסונים יש לתת טיפול נגד תולעים, הטיפול ניתן בכדורים או בזריקה בזמן החיסון הראשון והשני, על כל הטיפולים הדרושים אנו נשלח תזכורת בדואר.
- תולעת הפארק: בגיל 6 חודשים ניתן טיפול מונע בזריקה כנגד תולעת הפארק (ספירוצרקה לופי) מחלה אשר עלולה להיות קטלנית. חוזרים על הטיפול כל שלושה/ארבעה חודשים.
- הרחקת פרעושים וקרציות: החל מגיל עשרה שבועות ניתן להשתמש בתכשירים מיוחדים כנגד פרעושים וקרציות, מומלץ לרכוש אך ורק מוצרים הנמכרים בחניות לחיות מחמד ולא לחרוג מהמינונים המומלצים על פי היצרן בכדי למנוע הרעלות, יש לרסס גם את הסביבה בה חי הכלב (יש להרחיקו למשך 24 שעות לאחר ריסוס הסביבה).
- רחצה: על עורו של הכלב מפוזרות בלוטות סבו המפרישות שומן שמגן על עורו של הכלב מפני מפגעים כגון קרני השמש ועוד, לכן הכלב איננו זקוק לרחצה במים וסבון יותר מפעמים בשנה, בזמן הרחצה עצמה מומלץ להשתמש בתכשירים מיוחדים לכלבים שאפשר לרכוש בחניות לבעלי חיים, לאחר רחצה בים מומלץ לשטוף את הכלב אך ורק במים מתוקים.
- כיצד מחנכים לעשיית צרכים מחוץ לבית?: כאשר מדובר בגור קטן (עד 6 חודשים) עלינו לזכור כי ידידנו החדש איננו שולט בצרכיו ולא תמיד מודע להם, הוא איננו מבין ש"הבית" זוהי הטריטוריה שלו ולא מלכלכים אותה, הוא לא יודע מתי ייצא החוצה, לכן בכדי ללמד אותו בדרך המהירה ביותר אנו ממליצים על ארוחות בשעות קבועות וכמה דקות לאחר מכן טיול, קרוב לודאי שבהתחלה את הצרכים הוא יעשה במקרה בחוץ ויש לשבחו על כך במילות עידוד (כלב טוב וכיוצא בזה) אבל עם הזמן (בדרך כלל מדובר בתקופה שנמשכת חודשיים שלושה) הוא יבין שאת הצרכים עושים בחוץ וגם ירכוש "שעון ביולוגי" שידריך אותו להתאפק בשעות מסוימות מתוך "ידיעה" שעוד מעט מגיעה שעת הטיול. על הפספוסים יש להגיב בטון כועס אך ורק אם תפסנו אותו "על חם", זוהי תקופה קשה לכולם ודרושה הרבה סבלנות אך בסופו של דבר רכשתם לכם חבר טוב, הלא הוא חברו הטוב ביותר של האדם.
במידה ומתעוררות שאלות נוספות אנו נשמח לענות בטלפון 09-8663592 מספר זה זמין 24 שעות ביממה ומשמש למקרי חרום מעבר לשעות פעילות המרפאה, המרפאה פתוחה בשעות הבוקר בין השעות 10:00-12:30 ובשעות אחה"צ בין השעות 16:00-19:00, בימי שיש בין 10:00-14:00. |